PONTA, despre SCRISOAREA lui TARICEANU: ESTE o LUPTA intre LIBERALI si PDL-isti

Presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU a transmis o scrisoare deschisa in care ii cere presedintelui KLAUS IOHANNIS sa le demita pe sefele DNA si Inaltei Curti, Codruta Kovesi si Livia Stanciu.

Premierul VICTOR PONTA sustine ca nu stie prea multe despre gestul partenerului sau de coalitie si a catalogat scrisoarea drept ”un gest politic”, pentru ca presedintele nu are in atributii demiterea LAUREI CODRUTA KOVESI si a LIVIEI STANCIU.

PONTA sustine ca TARICEANU ”duce o lupta eleganta”, dar este injurat de PDL-isti. ”N-as fi crezut sa vad om pe care TARICEANU l-a facut ministru sa-l injure mai ceva ca PDL-istii. Este o lupta intre liberalii condusi de domnul TARICEANU si PDL-isti”, a spus PONTA.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU: LIVIA STANCIU nu mai are cum sa conduca ICCJ

CALIN POPESCU TARICEANU sustine ca oamenii nu mai pot avea incredere in justitie daca presedinta Inaltei Curti, posibil in complicitate cu DNA, face un denunt in urma carui o femeie este privata de libertate timp de sase luni si apoi este achitata. Astfel, sustine CALIN POPESCU TARICEANU, LIVIA STANCIU si LAURA CODRUTA KOVESI nu mai pot ramane la sefia ICCJ si DNA.

”Cand doamna Stanciu, in calitatea de presedinte al ICCJ, face un denunt la adresa doamnei Rarinca si care, intr-o posibila complicitate cu DNA, ajunge sa fie privata de libertate sase luni, cred ca cele doua doamne nu mai au, din punct de vedere profesional si moral, cum sa stea in fruntea celor doua institutii, daca vrem sa pastram perceptia publica si credibilitatea justitiei”, a declarat CALIN POPESCU TARICEANU.

CITESTE SI: BASESCU: TARICENE, este timpul sa te RETRAGI din POLITICA pentru că MINTEA TA GENEREAZA REBUTURI

”Cand presedintele ICCJ face acest denunt si persoana respectiva nu doar sta sase luni privata de libertate, mai este si achiatata de Curtea de Apel, cum sa mai conduca o astfel de persoana ICCJ? Ce incredere sa mai avem in astfel de persoane? Daca persoanele respective nu au un comportament care sa fie dincolo de repros, atunci cum sa mai avem incredere in justitie?”, a mai spus seful Senatului.

De asemenea CALIN POPESCU TARICEANU considera ca LIVIA STANCIU a abuzat de functia pe care o ocupa pentru a ”inchide gura” unei presoane.

Sursa foto www.stirileprotv.ro