PONTA: Uzina Dacia a devenit un proiect strategic pentru Romania si pentru locurile de munca stabile de aici

Uzina Dacia a devenit un proiect strategic pentru Romania, se arata in mesajul transmis de premierul VICTOR PONTA joi, cu ocazia aniversarii a 10 ani de la deschiderea Centrului International Logistic (AILN) al producatorului auto de la Mioveni.

“Uzina reprezinta un proiect strategic fundamental pentru Romania, un proiect industrial care asigura o parte insemnata a exporturilor romanesti. De asemenea (…), uzina reprezinta un proiect esential pentru locurile de munca stabile de aici, de la Mioveni, precum si pentru multe alte zeci de mii de locuri de munca din tara. (…) Al doilea mesaj important pe care vreau sa-l transmit este de apreciere pentru companiile care au incredere in Romania, care investesc si dezvolta proiecte importante aici. Imi doresc si stiu ca tara noastra poate fi in continuare un loc atractiv pentru dezvoltarea de investitii straine si de productie industriala”, se arata in mesajul premierului, citat de Agerpres.

CITESTE SI: MII DE ANGAJATI de la DACIA au iesit in STRADA pentru a cere inceperea lucrarilor la AUTOSTRADA PITESTI-SIBIU. REACTIA lui Ponta

Victor Ponta s-a declarat multumit si de colaborarea pe care a avut-o cu reprezentantii industriei auto.

“Ma declar multumit pentru colaborarea solida in ceea ce priveste dezvoltarea proiectului de reinnoire a parcului auto din Romania, prin aplicarea conforma cu normele europene a Timbrului de Mediu, continuand cu Programul Prima Masina, precum si contributia la aplicarea Programului REMAT 2015. (…) De asemenea, vreau sa anunt ca vom lucra impreuna cu reprezentantii industriei auto pe tema importului vehiculelor de ocazie, in contextul respectarii legislatiei europene dedicate”, se mai arata in mesaj.

CITESTE SI: INMATRICULARILE de autoturisme DACIA noi in Franta, in SCADERE in primele cinci luni ale anului

Premierul a mai precizat ca autostrada Pitesti-Sibiu este o prioritate in Master-Planul de Transport.

“Autostrada Pitesti-Sibiu este pe locul intai in Master-Planul de Transport. stiu ca au fost unele ingrijorari ale angajatilor, ca reprezentanti ai conducerii Dacia Renault au transmis anumite semnale. Eu (…) sustin in continuare autostrada Pitesti-Sibiu”, se precizeaza in mesajul premierului, transmis de Mircea Draghici, consilier onorific al lui Ponta pe probleme legate de industria auto si transporturi.

Sursa foto www.libertatea.ro