PORTUL CONSTANTA: Angajatii nu renunta. Noi PROTESTE anuntate in aceasta saptamana

Peste 300 de angajati din PORTUL CONSTANTA care se opun ca Primaria sa primeasca noi actiuni in port PROTESTEAZA, marti dimineata, pentru a doua zi consecutiv, in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime, solicitand ca Ministerul Transporturilor sa ramana actionar majoritar in port.

PROTESTATARII s-au strans la ora 7.30 in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime, unde sufla in vuvuzele, iar cativa dintre ei bat in butoaie.

Oamenii au pancarte pe care scrie “PORTUL CONSTANTA nu e pofta de baron”, “PORTUL CONSTANTA nu e club de noapte”, “Sova, nu uita, suntem impotriva ta”, “Guvernul Ponta, campionul national al dezamagirii”.

Citeste si: RAMONA MANESCU: CE A FACUT DOMNUL MAZARE CU CEI PESTE 2 MILIOANE DE EURO PE CARE I-A PRIMIT DIN TAXE SI IMPOZITE? UPDATE

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlac, a declarat, marti dimineata, ca angajatii din port nu vor renunta la PROTESTE pana cand nu se va reveni asupra proiectului care prevede ca municipalitatea sa primeasca alte 13 procente din actiunile portului, iar Ministerul Transporturilor sa isi piarda calitatea de actionar majoritar.

PROTESTUL de marti este programat pana la ora 9.00, actiunea urmand sa fie reluata miercuri dimineata.

Aproximativ 300 de angajati din Portul Constanta au PROTESTAT si luni dimineata timp de doua ore, in fata sediului Administratiei Porturilor Maritime.

Citeste si: GREVA IN PORTUL CONSTANTA. DISCUTIILE DINTRE SINDICALISTI SI PRIMARUL RADU MAZARE S-AU INCHEIAT FARA NICIUN REZULTAT

In prezent, Ministerul Transporturilor este actionar majoritar la Administratie Porturilor Maritime Constanta, cu 60 la suta din actiuni, Fondul Proprietatea detine 20 de procente si tot 20 de procente are si Consiliul Local Municipal.

Guvernul si autoritatile locale propun ca structura actionariatului APM sa fie urmatoarea: 33 la suta Consiliul Local Constanta, 33 la suta Ministerul Transporturilor, 20 la suta Fondul Proprietatea si 14 la suta din actiuni sa fie listate pe Bursa.

Sursa foto: m.ziuaconstanta.ro