PRAHOVA: PRIMARUL din FLORESTI, SOTIA LUI si alte 4 PERSOANE, RETINUTI

Primarul comunei prahovene Floresti, EUGEN DAVID, si sotia acestuia, SIMONA DAVID, consilier judetean din partea PNL, au fost RETINUTI in urma unor perchezitii si audieri in dosarul privind obtinerea abuziva de fonduri publice, au declarat surse judiciare, informeaza Agerpres.

In acelasi dosar au mai fost retinute alte patru persoane, cei sase urmand sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova au efectuat, marti, 29 de perchezitii la adrese din Prahova si Brasov la persoane banuite de abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul calculat in acest dosar depasind sase milioane de lei. Perchezitiile au vizat inclusiv Primaria Floresti si domiciliul sotilor David.

CITESTE SI: CONSILIERUL JUDETEAN SIMONA DAVID, SOTIA PRIMARULUI DIN FLORESTI, SALTATA DE POLITISTI

Potrivit unui comunicat al IJP Prahova, din cercetari a reiesit ca persoanele banuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obtinute fiind transferate intr-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retrasi numerar si introdusi in circuitul civil, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plati nelegale fiind de peste 3.200.000 de lei.

Totodata, una dintre persoanele vizate este banuita ca ar fi acordat in 207 cazuri plati cu titlu de ajutoare de urgenta fara a fi intocmit documentatia aferenta. De asemenea, prin contracte intocmite abuziv, aceasta a trecut mai multe bunuri in patrimoniul societatilor pe care le controla, cauzand un prejudiciu de peste 770.000 lei.

Conform documentului citat, in perioada 2010 – 2015, cei banuiti in cauza ar fi creat un circuit financiar fictiv in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

“In fapt, persoanele in cauza, prin intermediul mai multor societati comerciale, ar fi efectuat operatiuni bancare constand in emiterea, inregistrarea si declararea la autoritatile fiscale de facturi, avize si borderouri, in care erau inscrise operatiuni comerciale care in realitate nu aveau loc. Prin acest fapt, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor se ridica la aproape 4.800.000 de lei”, se mai precizeaza in comunicat.

Sursa foto: jurnalul