PREDOIU: LIPSA DE CREDIBILITATE a Guvernului ar putea pune in pericol un NOU ACORD CU FMI

Prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU sustine ca LIPSA DE CREDIBILITATE a Guvernului ar putea pune in pericol un nou acord cu Fondul Monetar International (FMI).

“Lipsa de credibilitate a Guvernului PSD-Ponta ar putea pune in pericol un nou acord, cu consecinte negative pentru Romania pe pietele financiare. Iata, deci, efectele politicii de inselaciune in relatiile cu partenerii, dusa de Guvernul Ponta, politicii de restauratie a influentei politice in companiile de stat si politicii de propaganda si minciuna publica dusa de acelasi Guvern Ponta. Efectul este ca interesul national de a avea o economie reformata a fost sacrificat pentru interesele financiare ale elitei politice pesediste si ale aliatilor din arcul guvernamental”, afirma Predoiu, intr-o declaratie de presa remisa vineri Agerpres. 

El afirma ca Guvernul Ponta NU A REALIZAT REFORMELE la care se angajase.

“Mai bine de un an de zile, pentru ca datoriile politice catre baronii PSD, incompetenta si coruptia Guvernului PSD-Ponta au prevalat in raport cu obligatiile de reforma asumate prin acordurile cu FMI si Comisia Europeana, n-am auzit decat declaratii batoase din partea Guvernului ca nu avem nevoie de un nou acord cu FMI”, arata liberalul.

CITESTE SI: ISARESCU: UN NOU ACORD CU FMI AR TREBUI AXAT PE REFORMELE STRUCTURALE

Predoiu sustine ca Ponta si ministrii lui au jucat CARTEA NATIONALISMULUI ECONOMIC, deoarece in mai 2015 delegatiile FMI si CE au descoperit ca Guvernul nu a facut mai nimic din ce se angajase: privatizarea CFR Marfa, asigurarea unui management independent politic si profesionist in companiile de stat, reformele din sectorul energetic, schimbarile nesustenabile din Codul fiscal, reorganizarea si rationalizarea retelei de spitale, atingerea obiectivului MTO de deficit structural de 1% din PIB in 2015 si mentinerea acesteia in viitor, stingerea arieratelor etc.

“In loc sa asume esecurile si macar sa treaca la treaba sa recupereze, Ponta a preferat o atitudine sfidatoare fata de FMI, contrar intereselor Romaniei. Astazi, dupa esecul Guvernului in respectarea angajamentelor din acordul cu FMI si decredibilizarea guvernului roman, Ponta se razgandeste si vrea din nou un certificat de buna purtare de la FMI”, completeaza liberalul.

Sursa foto: Gandul