Procurorul OVIDIU TOMA si seful Politiei Rutiere Teleorman, DANUT DOBRE, ARESTATI PREVENTIV

Curtea de Apel Bucuresti a decis joi ARESTAREA PREVENTIVA pentru 30 de zile a PROCURORULUI OVIDIU TOMA de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman si a lui DANUT DOBRE, SEFUL SERVICIULUI DE POLITIE TELEORMAN, acuzati de DNA de FAPTE DE CORUPTIE.

Decizia nu este definitiva, insa cei doi vor fi dusi in arestul Politiei Capitalei.

Procurorul Ovidiu Toma este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, favorizarea faptuitorului si influentarea declaratiilor, iar comisarul de politie Danut Dobre — de trafic de influenta, luare de mita, complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si favorizarea faptuitorului.

Potrivit DNA, in anul 2015, la nivelul IPJ Teleorman — Serviciul Politiei Rutiere, precum si la nivelul SPCRPCIV — Compartimentul Regim Permise Conducere si Examinari din Prefectura Teleorman, au fost identificati mai multi ofiteri si agenti de politie care desfasurau activitati infractionale in legatura cu: obtinerea frauduloasa, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere; interventii exercitate la nivelul unor ofiteri si agenti de politie (agenti constatatori) in vederea neindeplinirii atributiilor de serviciu sau indeplinirii frauduloase a acestora, prin aplicarea unor sanctiuni mai blande persoanelor contraveniente, conducatori auto, in schimbul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA IN TELEORMAN. PROCURORUL OVIDIU TOMA SI COMISARUL DANUT DOBRE AU FOST RETINUTI. UPDATE

Danut Dobre este acuzat ca a primit de la patru persoane produse alimentare si sume de bani, ca urmare a interventiei la subordonati pentru inlaturarea raspunderii contraventionale in legatura cu abateri constatate la regimul circulatiei.

De asemenea, el a primit de la mai multe persoane sume cuprinse intre 100 si 500 de euro, produse alimentare si bauturi alcoolice, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa agenti de la Serviciul Permise pentru ca rude si cunostinte ale acestora sa fie declarate ‘admise’ la proba practica a examenului pentru obtinerea carnetului de conducere, cu nerespectarea dispozitiilor legale.

“O parte din bani au fost pretinsi si primiti in schimbul ‘protectiei’ pe care ofiterul de politie s-a angajat sa o asigure unui cunoscut de-al sau, in cazul comiterii unor abateri la regulile de circulatie. Bunurile si sumele de bani au fost primite de Dobre fie la domiciliul sau, fie la biroul profesional”, au retinut procurorii DNA.

In intervalul iunie — august 2015, seful Politiei Rutiere Teleorman a intervenit pe langa procurorul Toma ca sa dispuna clasarea unei cauze, in contradictie cu situatia de fapt si probele administrate, in vederea exonerarii de la raspunderea penala a doi agenti de politie.

Sursa foto: ziuaconstanta