Protest la adresa Guvernului, Parlamentului si Presedintiei fata de cooptarea UDMR in Cabinetul Ponta 3

O serie de organizatii civice de pe intregul teritoriul Romaniei protesteaza fata de cooptarea UDMR la guvernare. Premierul Victor Ponta este acuzat ca “s-a lasat santajat de o formatiune etnica situata, de-a lungul a peste doua decenii, pe o pozitie deschis dusmanoasa fata de ideea de stat national, independent si indivizibil si care propaga purificarea etnica de romani in localitati din judetele Covasna, Harghita si Mures”, informeaza Cotidianul.

In continuare va prezentam integral scrisoarea de protest a acestora:

“Protest adresat Guvernului, Parlamentului si Presedintiei Romaniei

Chemare adresata romanilor

Organizatiile civice, culturale si patriotice mai jos subscrise, membrii si simpatizantii acestora, protesteaza cu fermitate impotriva acceptarii la guvernare a UDMR, impotriva tradarii intereselor nationale si lezarii demnitatii romanesti prin acceptarea tuturor conditiilor impuse de UDMR cu o sfidare nemaintalnita la adresa natiunii romane, conditii de neacceptat pentru orice stat care se respecta.

Protestul nostru se adreseaza, in special, premierului Victor Ponta, care s-a lasat santajat de o formatiune etnica situata, de-a lungul a peste doua decenii, pe o pozitie deschis dusmanoasa fata de ideea de stat national, independent si indivizibil si care propaga purificarea etnica de romani in localitati din judetele Covasna, Harghita si Mures.

In cei 24 de ani de cand exista in spatiul public romanesc, UDMR nu a facut altceva decat ca, prin separarea pe criterii etnice a unitatilor de invatamant, sa promoveze antiromanismul, ura fata de romani, fata de statul roman si insemnele sale, fata de limba romana, fata de valorile culturale romanesti, astfel incat tinerii de etnie maghiara sa nu aiba nicio deschidere spre apropierea de romani si romanitate.

Citeste si: Ce cred romanii despre rolul UDMR in politica romaneasca 

Protestam impotriva faptului ca s-a acceptat in mod rusinos reabonarea lui Kelemen Hunor la functia de ministru al Culturii romane, pentru ca astfel se reia politica unei culturi pe baza de resentiment impotriva romanilor, devreme ce noul titular se pronunta deschis impotriva statului national roman. Kelemen Hunor se poate numi ministrul “culturii antinationale” si nu ministrul culturii romane.

Consideram ca noua formula guvernamentala a lui Victor Ponta este un atac la stabilitatea politica romaneasca prin conditiile rusinoase pe care le-a acceptat din partea UDMR si de aici inainte aceasta manevra politica se va numi stabilitatea in functie a lui Ponta si USD si nu stabilitatea politica a Romaniei. De fapt, acest act rusinos de tradare nu este decat o continuare a confruntarii orgoliilor dintre Ponta si Antonescu, peste interesul national.

Trebuie sa se stie ca noi nu suntem impotriva accederii in functii guvernamentale a cetatenilor de alta etnie: maghiari, germani, romi, armeni, evrei, ucraineni etc si salutam cu acest prilej numirea Doamnei Gabriela Szabo in functia de ministru al Tineterului si Sportului. Suntem, insa, impotriva accederii in functii de stat a celor care nu sunt loiali, cu fidelitate, tarii noastre, Romania.

Prin aceasta acceptare a conditiilor propuse de UDMR se creeza premisele pentru realizarea proiectelor separatiste si a celor care urmaresc federalizarea Romaniei, deci o instabilitate pe termen lung a vietii nationale romanesti, inca o sansa pierduta de stabilizare a unei vieti normale, in temeiul acceptat de intreaga Europa, cel al prieteniei si armoniei interetnice, mai ales in unele zone din Transilvania (in special in judetele Covasna, Harghita si Mures), peste dorintele extremistilor maghiari.

Mentionam ca si de aceasta data comunitatea romaneasca din cele trei judete a fost total ignorata, folosita ca moneda de schimb electoral, pusa in fata unui fapt implinit, ceea ce este de natura sa afecteze grav dainuirea noastra pe aceste meleaguri stramosesti din inima Romaniei.

Chemam pe toti cetatenii sa nu mai voteze pe reprezentantii unor partide politice care au ca prioritati orgolii, ambitii si interese personale si nu interesul national al Romaniei si al romanilor.

Citeste si: Aspectul nevazut de la semnarea protocolului de guvernare. USD face orice pentru UDMR. FOTO 

Solicitam si pe aceasta cale, ca la orice dezbateri si propuneri de proiecte legislative, sau acte normative privind regionalizarea, modificarea Constitutiei, minoritatile nationale, insemnele regionale etc, mai ales cele privind Transilvania, Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, sa fie consultat pentru a exprima punctul de vedere al celor 400 000 de romani din judetele mentionate”.

Sf. Gheorghe, 4 martie 2014

Semnatari:

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, Presedinte Prof. Ilie Sandru, Dr. Ioan Lacatusu, membru in Comitetul Director al FCRCHM

Societatea Cultural Patriotica “Avram Iancu” din Romania, Presedinte Prof. Victor Bercea

Federatia Nationala a Romanilor Persecutati Etnic “Pro Memoria 1940-1945”, Presedinte Prof. univ. dr. ing. Barbu I. Balan

Despartamantul Cluj al ASTREI, Presedinte Prof. univ. dr Mircea Popa, secretar Vasile Lechintan

Societatea Culturala PRO MARAMURES „Dragos Voda” Cluj – Napoca, Presedinte Vasile Iuga

Societatea Culturala Virtus Romana Rediviva, Presedunte Valeri Toderici

Asociatia Culturala “Musica Divina”, Deva, jud. Hunedoara, Presedinte Prof. Mariana Ontanu-Craciun

Asociatia Romano –Catolicilor din Moldova “Dumitru Martinas” Bacau, Presedinte ing. Gheorghe Bejan

Asociatia Civic Media presedinte Victor Roncea

Asociatia „Tara Iancului – Iubirea mea”, Deva, presedinte fondator Marginean Ioan Paul

Fundatia Culturala „Carpatica”, Cluj-Napoca, Presedinte Arh. Ionel Vitoc

Uniunea Cultural –Patriotica „Vatra Romaneasca”, Cluj-Napoca, Presedinte ing. Ioan Traian Balota

Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si Retagere din Ministerul Apararii Nationale, Filiala Covasna, Presedinte col (r), Ioachim Grigorescu.

Sursa foto: activenews.ro