RADU ZLATI: PSD incalca din nou autonomia autoritatilor locale

Deputatul PNL, RADU ZLATI, a declarat marti, pentru Mondo News, ca PSD incalca din nou autonomia autoritatilor locale prin ordonanta aprobata recent de Ministerul Dezvoltarii Regionale potrivit careia ministrul Liviu Dragnea poate aproba finantarea unor investitii locale la cererea primarilor, fara ca solicitarile respective sa treaca prin filtrul aprobarii de catre presedintele si consiliul judetean care coordoneaza activitatea respectivelor primarii. 

“Conform unei ordonante de urgenta aprobata recent, ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, poate aproba finantarea unor investitii locale la cererea primarilor, fara ca solicitarile respective sa treaca prin filtrul aprobarii de catre presedintele si consiliul judetean care coordoneaza activitatea respectivelor primarii. 

Citeste si: Radu Zlati: Dan Sova a pierdut contactul cu realitatea in proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere

Prin ordonanta sa de urgenta, guvernul Ponta altereaza principiul descentralizarii, parte componenta a programului politic al USL si al programului electoral care a castigat alegerile in Decembrie 2012. Este inca o dovada, daca mai era necesar, ca USL este mort, ca PSD si acolitii sai la guvernare impun poporului roman, din nou, o concentrare a puterii la nivel guvernamental asa cum guvernarea Adrian Nastase a incercat dar nu a reusit, fiind stopata de victoria dreptei din 2004″, sustine Radu Zlati. 

Deputatul liberal a tinut sa atraga atentia ca PSD calca in picioare autonomia locala, rapind din atributiile financiare ale consiliilor judetene si trecand controlul unor cheltuieli importante pentru functionarea primariilor exclusiv in sarcina ministerului condus de catre Liviu Dragnea. 

Citeste si: PNL si PDL vor o fuziune rapida, inainte de alegerile prezidentiale

“Chiar mai mult si mai dur decat in perioada 2000-2004, PSD calca in picioare autonomia locala, rapind din atributiile financiare ale consiliilor judetene si trecand controlul unor cheltuieli importante pentru functionarea primariilor exclusiv in sarcina ministerului condus de catre domnul Dragnea. Iata ca ceea ce nu a indraznit sa faca mult hulitul guvern Boc, indrazneste guvernul Ponta 3. Desigur, ordonanta de urgenta nu este decat un simptom al fricii PSD (care a devenit, prin adoptarea PPDD, Alba ca Zapada si cei 5 pitici) ca va pierde controlul asupra multor consilii judetene odata cu fuziunea dintre PNL si PDL, urmata de o posibila coagulare a dreptei in jurul acestui partid.

Dar, zice vorba poporului roman, “de ce iti este frica nu scapi”. Iar viitorul va demonstra ca pierderea puterii politice, cosmarul care da frisoane celor aflati momentan la carma treburilor tarii, este nu numai o posibilitate ci si o realitate la constructia careia Partidul National Liberal depune toate eforturile sale”, mai sustine deputatul Radu Zlati.