Ramona Manescu: Noi rute de ferry-boat intre Portul Constanta si porturile turcesti

Romania sustine deschiderea de noi rute de ferry-boat intre Portul Constanta si porturile turcesti. Totodata, Bucurestiul are in plan restaurarea transportului ferry-boat intre portul Constanta si porturile georgiene Poti si Batumi, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, s-a intalnit cu Comisarul European pentru afaceri maritime si pescuit, Maria Damanaki, cu care a discutat rolul Romaniei in dezvoltarea cooperarii regionale la Marea Neagra prin intensificarea cooperarii marine si maritime cu tarile riverane

Oficialii de la Bucuresti au in vedere si contributia pe care tara o poate avea in promovarea unor proiecte comune cu tarile riverane Marii Negre, in special cele non-UE, in scopul dezvoltarii durabile a economiei albastre.

Citeste si: Ministrul Ramona Manescu a gasit solutia pentru a-i disciplina pe managerii companiilor de stat. EXCLUSIV

“Romania poate avea un rol important in promovarea politicii de dezvoltare durabila a Uniunii Europene in zona Marii Negre. Relatiile de buna cooperare dintre Romania si statele riverane faciliteaza atragerea acestor state in proiectele europene”, a declarat Ramona Manescu.

Discutiile au mai vizat turismul sustenabil in Delta Dunarii, pescuitul ilegal din Marea Neagra, proiectele din regiune care se refera la domeniul colectarii de date si schimbul de informatii.