RATB solicita Metrorex sa revina asupra deciziei referitoare la cardurile de calatorie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) solicita Metrorex printr-un comunicat sa revina asupra deciziei prin care a retras de la vanzare cardurile comune de calatorie.

Potrivit sursei citate, RATB a intreprins demersurile necesare pentru achitarea integrala a debitului restant catre Metrorex. Astfel, de la inceputul anului curent, RATB a achitat catre Metrorex suma de 2.123.193 lei, iar in cursul zilei de marti va mai achita inca 1.993.523 lei. RATB precizeaza ca la data de 31 decembrie 2013 debitul catre Metrorex era in valoare de 17,3 milioane lei.

Citeste si: METROREX a luat o decizie care va afecta majoritatea bucurestenilor

“Dorim sa-i asiguram atat pe partenerii nostri cat si pe calatori, care sunt primii afectati de aceasta situatie, ca RATB va depune toate eforturile de a-si onora obligatiile de plata. Aceste obligatii au ramas neachitate nu din rea-voinţa, ci intr-un context economic dificil pe care l-am traversat in ultimul an. Apreciem ca integrarea tarifara a celor doi mari operatori de transport public din Capitala este o solutie benefica pentru publicul calator, care are la dispozitie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport. De aceea, facem un apel la conducerea Metrorex de a reveni asupra deciziei luate, pentru ca publicul calator sa poata beneficia in continuare de facilitatile incluse in oferta comuna RATB-Metrorex”, se spune in comunicat.

Conform RATB, aproximativ 25.000 de calatori utilizeaza in prezent in fiecare luna cardurile ACTIV comune.

Foto: biziday.ro