RELU FENECHIU, URMARIT PENAL de DNA Ploiesti intr-un nou DOSAR. UPDATE

RELU FENECHIU, fost ministru al Transporturilor, este audiat joi dimineata la DNA Ploiesti, intr-un nou dosar in care este vizat, suspiciunile fiind de FRAUDA cu FONDURI EUROPENE, informeaza televiziunile de stiri.

 UPDATE: Fostul ministru al Transporturilor, RELU FENECHIU, este urmarit penal pentru TRAFIC de INFLUENTA si SPALARE de BANI intr-un nou dosar. Potrivit DNA, acesta ar fi primit intre 2012-2014, 620.000 euro de la o firma de software, pentru a-i facilita incheierea unor contracte.

“In perioada 2012-2014, suspectul RELU FENECHIU a pretins si a primit de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea a doua contracte promovate de Ministerul Justitiei (in valoare de 14.700.000 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (in valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte”, se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit procurorilor, RELU FENECHIU a intervenit la functionari din cadrul Ministerul Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment.

STIRE INITIALA

RELU FENECHIU a fost adus la DNA Ploiesti de la Penitenciarul Vaslui, unde isi executa pedeapsa de 5 ani de inchisoare primita in dosarul “Transformatorul”Fost deputat PNL si fost ministru al Transporturilor, RELU FENECHIU a fost condamnat definitiv, in ianuarie 2014, la 5 ani de inchisoare cu executare.

CITESTE SI: RELU FENECHIU NU VREA SA ACHITE PREJUDICIUL DIN DOSARUL TRANSFORMATORUL

RELU FENECHIU este acuzat ca, prin firmele sale, a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Sursa foto: bzi