Romania, tara cu CEA MAI MARE CRESTERE a pretului la litrul de BENZINA

Romania este tara in care a fost inregistrata CEA MAI MARE CRESTERE a pretului pe litrul de BENZINA, de peste 16 la suta, doar Danemarca apropiindu-se de aceasta „performanta“, arata o analiza realizata de Bloomberg.

Topul a luat in calcul pretul pe litrul de BENZINA din 61 de state, din Norvegia pana in Venezuela, din perioada 31 martie – 29 aprilie, editia anterioara a topului, fata de care au fost calculate cresterile, fiind realizata in functie de preturile din al treilea trimestru din 2013.

„Pretul BENZINEI in Romania a crescut cu 16 la suta, CEL MAI MARE RITM inregistrat de vreunul dintre cele 61 de state din clasament”, se arata in studiul publicat de Bloomberg la inceputul lunii.

Citeste si: ACCIZA SUPLIMENTARA la carburanti provoaca lunar un MINUS LA BUGET de peste 11 milioane de euro, potrivit transportatorilor

Astfel, Romania ajunge pe poztia 24 din cele 61 de state analizate, cu un pret pe litru de 1,95 dolari. In vechea editie, Romania figura pe locul 33, cu un pret pe litrul de BENZINA de 1,68 dolari.

Citeste si: Transporatorii vor primi inapoi o parte din acciza timp de cinci ani

Cu acest pret, 1,95 de dolari pe litru (aproximativ 6,3 lei), BENZINA costa in Romania de doua ori mai mult decat in SUA, de patru ori mai mult decat in Emiratele Arabe Unite si de 195 de ori mai mult decat in Venezuela unde accesul la carburant ieftin este un drept prin nastere.

Sursa foto: jurnalul.ro