S-a dat startul LUCRARILOR la TUNELELE Magistralei 4 de METROU

LUCRARILE de executie a TUNELELOR pentru statia de metrou Straulesti, ce face parte din Sectiunea Parc Bazilescu – Straulesti a Magistralei 4 de METROU din Bucuresti, au demarat joi, in prezenta reprezentantilor Ministerului Transporturilor, proiectul urmand sa fie finalizat in al doilea semestru al anului 2016.

“Proiectul de metrou care se afla in executie este foarte important, de viitor, care dainuieste sute de ani, probabil minimum 100 de ani. Initial, speram ca proiectul sa fie gata in aprilie 2015, dar noul termen este in semestrul II al anului viitor. Unul dintre motivele intarzierii a fost lipsa de finantare, dar am reusit sa accesam fonduri europene nerambursabile”, a declarat, joi, Catalin Homor, directorul general al Metrorex, dupa punerea in functiunea a echipamentului Sfanta Parascheva.

Citeste si: IOAN RUS: FINALIZAREA METROULUI Gara de Nord-Otopeni pana in 2020 depinde de cat de NEMTI reusim sa fim

Proiectul “Magistrala 4 (Gara de Nord — Parc Bazilescu — n.r.) — sectiunea Parc Bazilescu — Straulesti reprezinta o extindere a liniei de METROU aflata in operare, realizandu-se astfel legatura cartierelor din nord-vest cu Gara Basarab, Gara de Nord si zona centrala.

Valoarea totala a proiectului este de 763,4 milioane de lei, din care valoarea totala eligibila este de 430,8 milioane de lei, iar contributia Fondului de Coeziune, in procent de 85%, este de 366,17 milioane de lei.

Citeste si: METROREX: SAPATURILE la MAGISTRALA 5 DE METROU au fost FINALIZATE pe tronsonul Academia Militara – Raul Doamnei

Potrivit Metrorex, prin punerea in functiune a Magistralei 4 se va realiza cresterea atractivitatii generale a retelei de METROU si, implicit, se va degreva transportul de suprafata, ceea ce va conduce la reducerea poluarii, reducerea numarului de accidente, reducerea degradarii drumurilor si, nu in ultimul rand, reducerea timpului de deplasare.

Sursa foto: forum.metrouusor.com