Seful CJ Brasov, ARISTOTEL CANCESCU, a fost ARESTAT preventiv

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, ARISTOTEL CANCESCU, a fost ARESTAT PREVENTIV in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici, printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Decizia instantei supreme este definitiva, astfel ca ARISTOTEL CANCESCU, urmeaza sa fie incarcerat. ICCJ a admis contestatia procurorilor DNA la o decizie anterioara, nedefinitiva, vizand cercetarea lui Cancescu sub CONTROL JUDICIAR.

Instanta a mai decis ca Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov, sa fie in continuare cercetat sub control judiciar.

Citeste si: STENOGRAME. ARISTOTEL CANCESCU: VREI SA STII DE CE PUTEM FI ACUZATI? DE NEGLIJENTA IN SERVICIU, BA…

Seful CJ Brasov, ARISTOTEL CANCESCU (PNL), este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de catre CJ Brasov sunt detinute de Gabriel Bagiu si de Ion Dinita, deputat PC, cercetat si el, in acest dosar.

Camera Deputatilor si-a suspendat lucrarile, luni, din lipsa de cvorum, fara a se pronunta asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Ion Dinita.

Potrivit procurorilor, in urma platilor nelegale facute de CJ Brasov catre firma SC Gotic SA, a lui Dinita, institutia publica a fost prejudiciata cu peste 7,6 milioane de euro.

Citeste si: FIRMELE LUI ION DINITA PRIMEAU CONTRACTE UMFLATE CU PESTE 1.000 LA SUTA

Totodata, firma SC Ramb Sistem a incasat nejustificat peste 660.000 de lei, iar CANCESCU a intervenit ca aceasta sa obtina si un al treilea contract, de 20 de milioane de lei, privind renovarea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov, desi licitatia fusese castigata de o alta societate.