Seful Politiei Rutiere Teleorman, DANUT DOBRE, si procurorul OVIDIU TOMA, in arest la domiciliu

Seful Politiei Rutiere Teleorman, DANUT DOBRE, si procurorul OVIDIU TOMA, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman, ambii suspendati dupa ce au fost arestati in urma cu o saptamana, au fost plasati in arest la domiciliu, prin decizia definitiva a Inaltei Curti.

DANUT DOBRE si OVIDIU TOMA au fost arestati de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pe 19 noiembrie, decizia nefiind definitiva.

Joi, instanta suprema le-a admis contestatiile si a decis, definitiv, ca acestia sa fie cercetati in arest la domiciliu.

CITESTE SI: Procurorul OVIDIU TOMA si seful Politiei Rutiere Teleorman, DANUT DOBRE, ARESTATI PREVENTIV

DANUT DOBRE, este acuzat ca, in calitate de sef al Politiei Rutiere Teleorman, primea mita pentru a facilita obtinerea de permise auto si pentru a determina politisti sa aplice sanctiuni mai blande unor soferi, iar procurorul suspendat OVIDIU TOMA este suspectat de favorizarea unor politisti de la IPJ Teleorman acuzati de agresarea unei persoane si a unora acuzati de acte de coruptie.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA IN TELEORMAN. PROCURORUL OVIDIU TOMA SI COMISARUL DANUT DOBRE AU FOST RETINUTI. UPDATE

OVIDIU TOMA este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni), favorizarea faptuitorului (patru infractiuni) si influentarea declaratiilor, in timp ce DANUT DOBRE este acuzat de trafic de influenta (10 infractiuni), luare de mita (patru infractiuni), complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si complicitate la infractiunea de favorizarea faptuitorului (doua infractiuni).

Sursa foto: gandul