OPRESCU vrea sa PUNA mana pe RATB si METROREX cu ajutorul lui PONTA si DRAGNEA

Primarul SORIN OPRESCU vrea sa profite din plin de acest an ELECTORAL si a inceput sa le faca marcaj strans prietenilor sai din Partidul Social Democrat (PSD).

In aceste zile OPRESCU face presiuni asupra premierului VICTOR PONTA si a vicepremierului LIVIU DRAGNEA pentru ca acestia sa-i treaca in subordine tot ce inseamna transport in comun din Bucuresti, au declarat surse din cadrul institutiei.

Surse din Primarie au dezvaluit faptul ca SORIN OPRESCU este interesat ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si METROREX sa treaca in subordinea Primariei Capitalei.

Citeste si: OPRESCU: Primul pod al PASAJULUI MIHAI BRAVU este aproape finalizat 

Poate cel mai important motiv pentru care OPRESCU isi doreste sa faca aceasta mutare este legat de faptul ca ar putea sa rezolve, extrem de favorabil, pentru toata lumea, situatia prietenilor sai de la firma Alstom, francezii cu care Metrorex face afaceri inca din anul 2003.

Pana in prezent, afaceristii din Hexagon au incasat vreo 200 de milioane de euro de la Metrorex pentru serviciile de mentenanta a trenurilor de metrou si mai au de luat inca pe atat plus procentul de inflatie de cateva zeci de milioane aferent ultimilor doi ani. Contractul dintre Metrorex si Alstom este valabil pana in anul 2018, iar francezii nu sunt impresionati de rugamintile mai marilor de la metrou care vor neaparat sa renegocieze sumele pe care trebuie sa le platesca.

Citeste si: PDL Bucuresti vrea sa-l demita pe primarul Sorin Oprescu. Zilele viitoare va incepe sa stranga de semnaturi 

Insa lovitura maxima  este legata de faptul ca prietenii de la Alstom i-au transmis lui SORIN OPRESCU faptul ca vor sa inlocuiasca garniturile  de tren subteran actuale (n.red. de tip Bombardier) cu unele produse de ei. Iar contractul nu este unul de neglijat, in conditiile in care suma totala a acestuia se ridica la 1,1 milioane de euro, impartita in trei transe, prima dintre ele ridicandu-se la aproximativ 300 de milioane de euro.

Insa cheia realizarii acestui contract se afla in buzunarul lui SORIN OPRESCU, contractul urmand a fi parafat numai in momentul in care Metrorex ar ajunge in subordinea Primariei Capitalei. Restul se intelege de la sine, VICTOR PONTA si LIVIU DRAGNEA trebuind sa-i dea un raspuns cat mai rapid edilului pasionat, in ultima vreme, de trenurile subterane decat de asistente si bisturiu. 

Sursa foto: gandul.info