TARICEANU: Votul in CAZUL SOVA va avea loc joi, in sedinta plenului

Senatorii isi vor exprima votul asupra CERERII JUSTITIEI privind incuviintarea RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE a social-democratului DAN SOVA in SEDINTA PLENULUI DE JOI, care va incepe la ora 10,00, a decis Biroul permanent al Senatului.

“Votul in privinta retinerii si arestarii senatorului DAN SOVA se va da maine (joi — n.r.), la ora 10,00”, a anuntat miercuri presedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu, la finalul sedintei Biroului permanent.

Intrebat daca, in opinia sa, joi va fi intrunit cvorumul necesar, Tariceanu a precizat ca este o zi de lucru normala si ca senatorii sunt obligati sa participe la sedintele plenului.

CITESTE SI: ARESTAREA LUI DAN SOVA A PRIMIT APROBARE DIN PARTEA COMISIEI JURIDICE. UPDATE

“Intrebati liderii de grup si senatorii (daca va fi intrunit cvorumul necesar in sedinta plenului Senatului de joi — n.r.). Este obligatia lor, conform Statutului, de a fi prezenti la sedinte. Maine este zi de lucru plina. Avem, in afara de solicitarea aceasta, si alte proiecte inscrise pe ordinea de zi si, tinand cont ca luni si marti au fost zile de sarbatoare si nu s-a lucrat, sigur ca programul Senatului se translateaza cu aceste doua zile. Deci, astazi si maine sunt zile normale de lucru”, a mai spus presedintele Senatului.

In Biroul permanent a existat si propunerea reprezentantilor PNL ca votul in cazul Sova sa fie dat in sedinta plenului Senatului de miercuri, dupa sedinta solemna dedicata zilei de 1 Decembrie, insa propunerea acestora nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobata.

“Liberalii au propus sa se tina o ora sedinta solemna si in urmatoarea ora sa fie votul la cererea de incuviintare a arestarii lui Dan Sova. Propunerea noastra a fost respinsa si a trecut programul cu sedinta solemna azi si maine cu vot pe Sova, cu noua la patru. Noi ne-am opus”, a spus chestorul liberal al Senatului, Cristian Bodea.

CITESTE SI: DNA INSTRUMENTEAZA UN DOSAR NOU, AL TREILEA, PENTRU DAN SOVA

Comisia juridica a Senatului a dat, in 24 noiembrie, un aviz favorabil cererii Justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD DAN SOVA.

Potrivit DNA, in perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Sursa foto: Realitatea