Traian Basescu, la B1: Ponta se poarta ca un pisicut cand vine la Cotroceni. Ioana Petrescu a fost folosita de premier

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la B1 TV, ca premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor Ioana Petrescu nu aveau pregatite cifre pentru a explica cum se va compensa deficitul la fondul de pensii generat de reducerea CAS si a dezvaluit ca cei doi nu aveau nicio cifra pregatita si a explicat de ce a facut publice inregistrarile de la Cotroceni.

Presedintele a mai spus ca ar putea face publice si alte inregistrari de la consultarile avute la Cotroceni cu Victor Ponta, afirmand ca acestea vor demonstra ca premierul se poarta ca un pisicut cand vine la Presedintie.

“Va rog sa folositi MTO pentru ca este consacrat in documentele Guvernului Romaniei”, a inceput presedintele.

Citeste si: Ponta, scuza penibila dupa esecul avut la Cotroceni cu ministrul de Finante

Intrebat daca s-a asteptat sa nu primeasca nicio hartie cu cifre din partea guvernantilor, Traian Basescu a raspuns: “Nu avea niciun fel de cifra pregatita, aveau doar povesti de genul sa imbunatatim colectarea, sa facem sa functioneze ANAF. Realitatea e ca ei nici acum nu stiu cum vor compensa deficitul la fondul de pensii, de 12,5 miliarde la care mai adaugam 5, se fac 18 miliarde. Problema este de unde se iau banii. Solutii sunt, problema este care va fi impactul. Ministrul nu a putut sa-mi spuna nici cate locuri de munca s-au pierdut”, a spus Basescu.

Intrebat de moderator de ce a facut publice inregistrarile, seful statului a explicat ca nu a mai suportat minciunile lui Victor Ponta si afirmatia potrivit careia s-a purtat ca un “badaran” cu ministrul Ioana Petrescu.

Citeste si: De la Cornu, la Harvard si apoi in guvernul Ponta. Cine este Ioana Petrescu, ministrul Finantelor

“Am respectat intotdeauna pana cand s-au incalcat niste limite. Ponta a mai facut declaratii de genul in timpul consultarilor presedintele isi cauta sticla de whiskey. M-a deranjat acum ca a spus ca m-am purtat ca un badaran cu ea. N-am jignit-o, se vede din filmare, am vrut sa gasesc motivatia pentru care sa promulg cu constiinta impacata legea. Ponta a spus ca presedintele era nepregatit, cand de fapt el era nepregatit. Sunt lucruri pe care la un moment dat nu le mai poti tolera”, a spus Basescu.

Presedintele a mai precizat ca are in vedere sa faca publice si alte inregistrari cu discutiile purtate cu premierul Ponta la Cotroceni.

“Daca as lua decizia sa fac publice intalnirile avute cu Victor Ponta… Nu exista niciun protocol, acolo stie toata lumea ca apasa pe buton sa vorbeasca si se filmeaza, se inregistreaza. Cand am spus ca se poarta ca un pisicut cand e cu mine, sa stiti ca n-am exagerat deloc. Daca va perpetua aceasta minciuna publica cu cei face el presedintelui cand vie la Cotroceni, voi fi obligat sa pun in realitatea aceste discutii. Niciodata n-a fost pregatit, a venit cu un ministru mai bine sau mai putin pregatit, dar el niciodata n-a inteles despre ce discutam”, a mai spus seful statului.

Intrebat daca Ioana Petrescu este un ministru bun, Basescu a raspuns:

Sunt convins ca aceasta doamna este bine echipata teoretic. A enuntat cateva lucruri care arata ca are o pregatire teoretica teeminica. MArea problema este lipsa de practica. A venit prea repede la minister. As fi insa mult mai ingaduitor cu dansa decat cu premierul. Ea a fost un om folosit de premier. Modul in care a sacrificat-o pe Ioana Petrescu arata caracterul lui Ponta”.