Un DENUNTATOR spune ca i-a dat MITA lui OPRECU un milion de euro (referat DNA)

Unul din denuntatorii din dosarul lui SORIN OPRESCU sustine ca i-a dat mita acestuia un milion de euro, in perioada 2013- 2015, potrivit referatului procurorilor cu propunerea de arestare preventiva a edilului Capitalei.

Conform sursei citate, denuntatorul i-ar fi dat lui SORIN OPRESCU cu ocazia fiecarei intalniri sume cuprinse intre 20.000 si 60.000 de euro.

“In total, in perioada 2013-2015, i-a remis inculpatului Oprescu Sorin Mircea, dupa aproximarea sa, 1.000.000 euro. Sumele remise in anul 2013 proveneau in proportie de 80% din mita pe care o incasa de la denuntatori pentru contractele incheiate pentru asfaltarea aleilor de la C.C.P.B.P.B., iar o alta parte provenea de la un contract mentionat incheiat de aceeasi institutie cu SC (…..) SRL”, se arata in referatul procurorilor.

CITESTE SI Referat DNA: OPRESCU folosea un aparat care bruia telefoanele cand discuta cu persoane despre mita

Denuntatorul le-a mai spus procurorilor ca sumele date, in 2014, edilului Capitalei proveneau de la lucrarile de la „apa si canal” efectuate la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), respectiv diferenta de la lucrarile de „gard” efectuate la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului (CCBPB), de reprezentantii unei firme care a formulat denunt.

CITESTE SI: SORIN OPRESCU RETINUT DE DNA. Edilul Capitalei va fi dus la tribunal in jurul orei 19:00. UPDATE

OPRESCU a fost retinut de DNA, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce ar fi primit mita 25.000 de euro.

 Sursa foto cnbc