VICTOR PONTA: REDUCEREA TVA ar putea fi adoptata mai REPEDE

REDUCEREA TVA, prevazuta in Codul fiscal sa intre in vigoare la 1 ianuarie, ar putea fi adoptata mai repede, a declarat luni premierul VICTOR PONTA, la finalul reuniunii BPN al PSD.

“I-am anunțat (pe membrii BPN ai PSD – n.r.) asupra rezultatelor bugetare pe primul semestru, care ne permit ca una din masurile prevazute in Codul fiscal sa intre in vigoare la 1 ianuarie sa poata fi adoptata mai repede si ma refer la reducerea TVA. Vom avea toate cifrele saptamana viitoare si impreuna cu noul ministru, dl Teodorovici, vom prezenta Guvernului si coaliției soluțiile pe care la putem adopta referitoare la reducerea TVA”, a spus premierul.

Citeste si: VICTOR PONTA: LEGEA SALARIZARII este o prioritate a GUVERNULUI in partea a doua a anului

El a adaugat ca a mai discutat cu colegii din conducerea PSD despre cel mai important proiect pe care guvernul l-a finalizat — Codul fiscal si de procedura fiscala. “Au ajuns la Senat si am discutat cu colegii din conducerea Senatului faptul ca va intra in discuția comisiilor si la plen. Probabil pana la sfarsitul lunii aprilie va fi adoptat de Senat, astfel incat in mai si iunie sa poata fi dezbatut si aprobat de Camera Deputaților”, a declarant VICTOR PONTA.

Citeste si: VICTOR PONTA: CODUL FISCAL are TOATE AVIZELE necesare si intra in vigoare la 1 ianuarie

Premierul a reamintit ca in cea de-a doua parte a anului principalul proiect la care Guvernul va lucra, si apoi Parlamentul, se refera la regandirea legii salarizarii, in asa fel incat sa poata exista un sistem public mult mai performant decat cel actual.

Sursa foto: debanat.ro