Zgonea sustine ca stie la ce stat s-a referit Victoria Nuland in aprecierile sale critice

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca stie “la ce stat s-a referit” recent, in aprecierile sale critice, subsecretarul de stat american Victoria Nuland, mentionand ca aceasta nu a facut referire la Romania.

“Am fost in urma cu doua saptamani in Statele Unite si am avut discutii cu toti parlamentarii care sunt apropiati de mecanismele si de evolutia societatii romanesti si pot sa va spun ca, in acest moment, in Europa de Est, Romania se situeaza printre cele mai performante state in implementarea democratiei dupa 25 de ani de la caderea Cortinei de fier. Pe de alta parte, Romania este un stat respectabil si respectat la nivelul Uniunii Europene, sunt lucruri pe care care mi le-au spus oameni care cunosc evolutiile din aceasta zona, suntem singurul stat care are un act de justitie care arata ca nimeni nu este mai presus de lege”, a spus Zgonea.

CITESTE SI: NULAND: Cum puteti dormi sub umbrela Articolului 5 al NATO cand ziua protejati oficialii corupti? 

“Va rog sa va uitati la evolutiile pe care le-a facut Romania in ultimii ani, daca ne comparam cu ceilalti, diferenta este de la cer la pamant. Este adevarat ca, intotdeauna, putem sa imbunatatim. Uitandu-ma la ce a declarat doamna subsecretar de stat si stiind evolutia de la Bruxelles, stiind discutiile care au fost facute de catre structura euro-atlantica, stiu clar la ce stat s-a referit si pot sa va spun, cu sinceritate, ca nu s-a referit la Romania”, a spus, luni Zgonea, la Palatul Parlamentului, intrebat cum comenteaza declaratiile Victoriei Nuland potrivit carora Parlamentele unor state se impotrivesc actului de justitie.

Saptamana trecuta, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat iderii central-europeni care profita de apartenenta la UE si NATO dar ignora valorile democratice, precum si protejarea oficialilor corupti de urmarirea judiciara, fara a nominaliza explicit vreo tara.

Citeste si: VALERIU ZGONEA: Stefan Stoica TREBUIE SA PLECE din Parlament