Sarbatorile fara salata de boeuf parca nu sunt sarbatori. De Craciun, salata de boeuf da profunzime deliciilor culinare cu care ne servim oaspetii, iar prepararea ei este pentru multe gospodine o adevarata arta. Va prezentam mai jos reteta de salata de boeuf preluata de pe site-ul cu specific culinar teobucatar.ro.Fotografia care prefateaza aceasta reteta este preluata de pe acelasi site, iar modul original de prezentare va poate inspira si pe dumneavoastra. Mult succces!Ingrediente (pentru cca 6 portii):-400 g carne vita (piept pui),-300 g cartofi rosii,-200 g morcov,-200 g mazare (optional),-200 g gogosar acru,-200 g castraveti in otet,-150 g maioneza (prepararea o gasesti aici ),-sare,-piper (optional),Preparare:Carnea se spala si se fierbe in apa cu sare, eventual cu adaos de condimente, adica o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Legumele se curata, se spala si se fierb in apa cu sare (eu le fierb separat, nu impreuna cu carnea).Dupa ce s-au racit se toaca totul marunt, inclusiv gogosarii si castravetii. Acestia din urma se pun la scurs intr-o sita (nu se storc) ca sa nu lase multa zeama si sa inmoaie maioneza.Se amesteca intr-un vas mare legumele si carnea tocate in cubulete si se adauga maioneza din care opriti si pentru ornat. Maioneza este un alt ingredient la care puteti umbla, adica sa o reduceti pe cat posibil (folositi doar cat sa “lege” ingredientele), avand in vedere ca nu este foarte sanatoasa…Aceasta este salata de boeuf. Daca scoateti carnea din reteta veti obtine salata a la rousse, la fel de buna ca si salata de boeuf. Pofta buna !