Patronii clinicilor MEDAS si celelalte persoane retinute, cercetati in LIBERTATE, sub CONTROL JUDICIAR

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata noapte, cercetarea in LIBERTATE, sub CONTROL JUDICIAR, a patronilor clinicilor MEDAS, sotii Simona Ateia si Abd Halal Ateia, si a celorlalte persoane retinute in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani.

Anchetatorii i-au retinut, vineri, pe Simona Iolanda Ateia, Abd Halal Ateia, Andrei Petre Rosca, Dana Iulia Chiotan, Valentin Ion Durla, Shaaban Badawy, pentru evaziune fiscala, si pe Maria Voichita Cociasu, Mohmed Majed, Anca Coman, Mariana Cristina Vladut si Valentin Olteanu, pentru complicitate la evaziune fiscala.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiuni penale fata de cele 11 persoane si au cerut Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva pentru 30 de zile.

Citeste si: CAZUL MEDAS: Patronii clinicilor si alte 9 persoane, retinuti pentru 24 de ore

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a respins propunerea procurorilor si a dispus masura CONTROLULUI JUDICIAR in cazul patronilor clinicilor MEDAS si al celorlalte persoane cercetate alaturi de acestia.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit Parchetului Tribunalului Bucuresti, in perioada 2008-2014, inculpatii, in calitate de administrator de drept sau de fapt, au conceput o schema de fraudare a TVA prin utilizarea mai multor societati comerciale, toate tranzactiile fiind desfasurate intre societati comerciale controlate de acestia.

Citeste si: Suspectii in cazul MEDAS cumparau terenuri si le revindeau FICTIV la preturi de 100 de ori mai mari

Ca mod de operare, una dintre societati achizitiona bunuri imobile de la persoane fizice, la pretul pietei. Prima societate care achizitiona terenul era de obicei o societate creata pentru a functiona ca “firma fantoma”, asociatii fiind cetateni straini, au precizat procurorii.

Sursa foto: ro.stiri.yahoo.com